SONUN HABERCİSİ DRİVER 2

 Önceki yazımda size efsane denilecek bir oyunu anlattım.
Bu sefer ise birden parlayan efsane oyunumuzun devamını anlatacağım. Neden sonun habercisi olduğunu ancak sonraki yazımda görebilirsiniz :)


DRİVER II

Müthiş bir çıkış yakalayan Driver 1'in ardından, devam oyunun gelmemesi gibi bir durumu elbette yoktu. Yayıncılığını Infogrames şirketinin yaptığı, oyunu ise isim değişikliğine uğrayan GT Interactive (şimdi ki isimleri Reflactions stüdyosu olmuştur, bu arada bu stüdyo şuan Ubisoft çatısı altındadır.) tarafından tasarlanıp yapılmıştır. Yeniden hatırlatmak isterim, bu iki şirketi de Atari firması yönetiyordu. PlayStatin için 23 Ekim 2000 yılında, Game Boy Advance için ise 4 Ekim 2002 yılında oyunumuz çıkış yapmıştır(oyunun hayranlı 2020 yılında bu oyunu bilgisayara port etmeyi başarmışlar, ama resmi bir port olmadığı için buraya yazmıyorum).

Bu oyunun ağırlığını anlatmak için örnekleme yapmayacağım. Çünkü örnekleme yapacak kadar iyi bir oyun değil maalesef. Ama oyuna gelen yeniliklerden bahsedebilirim. Oyunda yapılan en büyük yeniliklerden biri ise ilk oyunda sadece görevlerde yaya gezebiliyorken, bu oyunda artık tüm harita da yaya gezebiliyoruz ve istediğimiz arabaya binebiliyoruz.

Oyun hakkında verebileceğim fazla bir bilgi yok. İlk oyunun devamı olarak çıkmıştır, ve karakterimizin devam hikayesini anlatmaktadır. Önceki oyunda Castaldi ailesine vurduğumuz darbenin ardından üstlerimiz bize rozetimizi iade etmek ister, ama biz rozeti geri çevirerek almıyoruz(bir nevi artık serbest çalışıyoruz).

Ben en iyisi oyunun hikayesi hakkında bilgi vereyim. Karakterimiz John abi Chicago Polis departmanı ile uzlaşarak Pink Lenny adlı bir adamı yakalamamız isteniyor. Lenny denen arkadaşımız ise Solom isminde bir abimiz adına çalışıyor(ama paralı). Ama bu Lenny abimiz Solomon'a daha sonradan ihanet edip Solomon'un düşmanı olan Alvaro'nun yanına kaçıp onun adına çalışmaya başlıyor. Biz ise ortağımız ile bu adamın sonraki hamlesini tahmin edip onu yakalamaya çalışıyoruz. Tabi olay bu kadar kolay olsa oyun yapmazlardı herhalde. Yalnız övmeden geçemeyeceğim, oyunun müzikleri cidden şahane. Dönemine göre oyuna özel olarak hazırlanmış müzikleri cidden çok iyi yapılmış. Dinlemenizi tavsiye ederim


Genel olarak oyun önceki oyuna göre daha az satmış ve daha kötü olmuş olmasına rağmen Driver markası adı altında çıkan bir oyun olduğu için ortalama bir oyun olarak kalmıştır. İlk Driver oyunun başarısını devam ettiremeyen şirket bakalım sonra ki oyunlarında nasıl bir başarı yakalayacaklar.

Driver isimli bu SAÇMA OYUNUMUZ 

HİKAYE: ?/10
OYNANIŞ ?/10
GRAFİK ?/10

Önceki yazıda olduğu gibi bu oyuna da puan vermem yanlış. Çünkü oyun eski ve günümüz standartlarının çok altında ve bu oyunun puanlama yapılacağı zamanı çoktaan geçti. Ama dediğim gibi önceki oyunun eski olduğunu unutup oynadıysanız bunu da oynamanızı tavsiye ederim.

SONRAKİ YAZIMDA GÖRÜŞMEK ÜZERE 


Yorumlar