ARKADAŞINLA BARIŞTIRAN OYUN - IT TAKES TWO -



IT TAKES TWO
Evlendiğiniz zaman hayat tıpkı co-op oyun türüne dönüşüyor. Birlik ve beraberlik içinde olmanız gereken , birbiriniz ile anlaşmaya zorunda olduğunuz, ortak bir noktada buluşmanız gereken bir eş lazım. Birde bunların üstüne çocuk gelince bu olaylar inişli çıkışlı bir hal alıyor. İşte oyunumuz It Takes Two ise bütün bu saydığımız ilişkileri zayıflamış ve evliliğin bitme noktasında olan bir aile ve bu durumdan dolayı üzgün olan bir kız çocuğumuz var.

Şunu belirtmek isterim başlıkta "ARKADAŞINLA BARIŞTIRAN OYUN" demiş olsam bile, bu oyun bana göre kesinlikle sevgili ile oynanmalı(ama bilin bakalım ne eksik 😥 ). Bu oyun arkadaş ile değil sevgili ile oynanması şiddetle tavsiye edilir. Zaten oyunun konusu dahil çoğu şey sevgili ile oynanmaya uygun.

Oyunda Cody ve May adında bir çiftin hikayesine tanıklık ediyoruz. Oyuna aslında hızlı bir şekilde başlıyoruz. Oyun direkt olarak evliliğimizin nasıl bir noktada olduğunuz göstererek başlıyor. Yani kötü giden evliliğimiz bitme noktasında iken çocuğumuzun bu durumdan nasıl etkilendiğini göstererek başlıyor. Çocuk hikayelerinden görmeye alıştığımız mucizevi bir şekilde May ve Cody çiftimiz kendilerini oyuncak bebek içinde hapsedilmiş bir şekilde bulunurlar. Cody kilden yapılmış bir oyunca May ise kukla bir oyuncak içindedirler. En başlarda düşman gibi birbirleri ile atışan çiftimiz gerçek bedenlerine dönme yolu ararken, hem evliliklerini zedeleyen hataları hem de evlilik ile ilgili problemleri ile yüzleşirler.



Oyun hikaye anlatımı ve hikaye akışı bakımından baya güzel ve eğlencelidir. Oyunun her bölümü ayrı bir macera sunan ve fantastik ögeler içeren oyun hem espri düzeyini hem de eğlenceli oynanışını çok iyi dengeliyor. Oyun arasında ki sinematikler cidden sizi sıkmıyor. Ve sinematikleri izlerken ister istemez Toy Story tadını alıyorsunuz. Oyunun dinamik temposu ise en baştan beri asla düşmüyor ve sizi zirvede tutuyor.

Dediğim gibi oyunun dinamik temposu her zaman üst seviyede. Hazelight stüdyosu cidden harika bir iş başarmış, çünkü neredeyse her 2-3 saatte bir yeni bir oynanış mekaniği ile oyun dinamiğini zirvede tutuyor. Oyunun her bölümünde oynanış unsurlarını öyle güzel değiştiriyorlar ki asla şikayetçi olmuyorsunuz, her yeni gelen oynanış unsuru öncesini asla aratmıyor.


Oyunun bölüm dizaynları cidden çok iyi. Evin farklı bölümlerinde dolaşıyorsunuz. Arka bahçe de sincaplarla takılırken kendinizi bir anda uzay boşluğunda buluyorsunuz. Ve bu geçişi asla yadırgamıyorsunuz. Sadece "Biz buraya hangi ara geldik lan" gibi bir şaşkın ifade ile oyunu hayranlıkla oynuyorsunuz.

Bahsettiğimiz gibi karakterler her bölüm farlı bir özellik bahşediliyor. Bu özellikler hem bulmaca çözmede etkili hem de beraber hareket etmeniz ile etkili. Yani bazı bölümlerde birbiriniz ile hareket etmek zorundasınız. Kısacası her bölümde size verilen özellikler mükemmel bir denge içerisinde işliyor.

Yani en başta bana kötü gelen grafikler kötü gelmişti. Ama oyun ilerledikçe ne kadar yanlış bir düşünceye sahip olduğumu fark etmemi sağladı. Oyunun grafikleri cidden çok tatlı ve kendine has bir havası var. Karakter ve bölüm tasarımları cidden harika. Yani tasarım ekibi cidden çok iyi kafa yormuş tebrik etmek lazım


Oyunun müzikler kötü değil ama harika denemez. Oyunun temposuna iyi ayak uyduruyor çok bir olayı yok. Seslendirmeler cidden başarılı ve güzel. Özellikle Dr.Hakim' in seslendirmesi gayet eğlenceli.
Dr.Hakim demişken kısa bir şekilde bahsedelim. Dr.Hakim aslında bir kitap ama sihirli bir kitap. Bitmiş evliliğimiz canlandırmak ve alevlendirmek için bize yardım eden Dr.Hakim' e bazı yerlerde cidden aşırı tilt oldum. Ama bu karakter oyuna cidden farklı bir renk ve eğlence getirmiş.

Oyunda yaptığımız hataların cezasını kesinlikle almıyorsunuz, bu bakımdan oyun sizi rahata alıştırıyor. Yani aslında bu oyun tam chill tarzında bir oyun. Rahat kafa ile eğlenmek için oynayacağınız çok düşünmemeniz gereken bir oyun

Gelgelim bu "SAÇMA OYUN" oynanır mı

HİKAYE: 7/10

OYNANIŞ: 12/10 (oynanış cidden mükemmel)

GRAFİK : 8/10 

Bu saçma oyun 9/10 ile kesinlikle sevgiliniz (yoksa benim gibi arkadaşınız) ile oynamalısınız.
OYUN: Ps4, Ps5 , XBOX ONE, XBOX SERİES X/S VE BİLGİSAYAR PLATFORMLARINDA MEVCUT



Yorumlar