BİR EFSANENİN DOĞUŞU DRİVER

 Hepinize merhaba bu gün kafama birden takılan bir oyunun hafif bir eleştirisi ve gidişatı hakkında konuşacağım.
Neden eski oyunlar hakkında konuşuyorsun diye merak edebilirsiniz. Merak etmeniz çok normal ve hemen açıklamasını yapayım. Sebebi oyunun birden aklıma gelmesi ve kullandığım laptopun özellikleri düşük olmasından ötürü eski oyunları oynamayı tercih ediyorum. Hem eski efsaneleri oynayarak eğleniyorum hem de oyun dünyası nerden nereye gelmiş daha rahat anlayabiliyorum.


DRİVER 1
Oyunumuzun ismi Driver. Yayıncı şirketi Infogrames yayıncılığını üstlendiği, GT Interactive tarafından tasalanıp yapılan bir oyundur. Şu detayı vereyim, bu şirketin sahipleri Atari şirketidir. Yani ne olursa olsun son kararı Atari verir. Oyun PlayStation 1 için 25 Ekim 1998'de piyasaya çıkarılmıştır. Ardından 5 Mart 2000 tarihinde Windows için, 20 Mayıs 2000 tarihinde de Game Boy Color platformuna, 10 eylül 2000 tarihinde Mac platformu ve son olarak 2009 yılında da ios platformuna uyarlanan bir oyundur.

Oyunu daha iyi kavramanız için bir örnek vereceğim. GTA II'yi oynamış ve bitirmişsiniz. Ve içinizden de " ULAN BU OYUN 3 BOYUTLU OLSA TADINDAN YENMEZ" dediğinizi hayal edin. Ve bunu dediğiniz sıralarda Driver çıkıyor. Ve bu istediğiniz 3 boyutlu GTA'yı belli bir yere kadar istediğinizi veriyor. İşte bahsettiğim olay bu, oyun döneminin GTA'sı olarak birden parlıyor. Ama şunu söylemeliyim GTA' kadar serbestlik yok, oyunda görevler dışında yaya olarak dolaşamıyorsunuz. Oyun eleştirmenler ve oyuncular tarafında oldukça iyi puanlar almıştır. Bunun sonucunda iyi satan oyunun tabii ki devamı gelecekti.


Oyun hakkında biraz bilgi vereyim. John Tanner isminde, gizli bir görevdeki eski bir araba yarışçısının hikayesini oynuyoruz. Oyunda tam 4 farklı şehir yer alıyor, bunlar Los Angeles, New York, Miami ve San Francisco şehirleridir. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, oyunun geneli çok zorlayıcı değil ama bazı bölümler var ki... Kısaca şunu demek isterim, eğer oyunda olduğunuz şehrin son bölümüne geldiyseniz yanınızda kesinlikle stres topu olsun. Aksi takdirde sabır taşınızı çatlatabilirsiniz. İnat olsun mu diye yaptılar bilinmez her şehrin son bölümleri sizi sinir hastası yapacak derece de tasarlanmış( belki de ben kötü oynamış olabilirim).

Oyunun hikayesini de biraz anlatıp yazıyı bitireceğim merak etmeyin. Oyunun hikayesinde Üstlerimiz tarafından gelen emir yüzünden biz (yani John) Castaldi suç ailesine sızmak için görevlendiriliriz. Ve üstlerimiz bu görevi yapmamız için rozetimizi elimizden alır (oyunda en başta polistik yani), yani Castaldi ailesi yanında bir polis gibi suç işlemekten korkmak yerinde bir mafya nidası eşliğinde adam vuruyoruz(görev icabı olduğu için suçlu değiliz merak etmeyin). Kendimizi kanıtlamamız için ailenin bize verdiği bir takım illegal işleri yapmamız için görevlendiriliyoruz. Aileye kendimizi kanıtladıktan sonra başka şehirlere yolculuk yaparak ailenin pis işlerini yapıyoruz(bu arada rozetimiz olmadığı için polisler peşimize takılabiliyor). Bundan sonra vereceğim bilgiler spoiler kategorisine gireceği için vermiyorum. Eğer oyunu oynamak isterseniz sizi cidden güzel bir hikaye bekliyor. Eski olmasına kafa takmadığınız takdirde çok eğleneceksiniz.


Driver isimli bu SAÇMA OYUNUMUZ

OYNANIŞ : ?/10
HİKAYE : ?/10
GRAFİK : ?/10

Cidden oyuna puan vereceğimi düşündünüz mü. Bu oyun artık puanlama yapılması gereken zamanı çoktan geçti. Ama oynamanızı tavsiye ederim.

SONRAKİ YAZIDA GÖRÜŞMEK ÜZERE


Yorumlar