AMONG US - OYUNUN HİKAYESİ -

 


 Bugün ki yazıma hoş geldiniz. Bu yazımda son dönemlerde çok popülerleşmiş bir oyun olan Among Us oyunun arka planda dönen hikayesine bakacağız. 


AMONG US

Önce oyun hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. 4-10 oyuncu arasında oynanıyor ve oynayanlar arasından en az 1 en fazla 3 kişi imposter seçiliyor. İmposter olmayan kişilerin amacı, imposterların hepinizi öldürmeden görevleri tamamlamanız lazım ya da  imposterı bulup asmanız lazım. İmposter görevi ise siz oyunu kazanmadan hepinizi öldürmesi gerekiyor.



Oyunun hikayesi aslında çok basit, aynı bir film gibi bir hikayesi var. Bir grup astronot uzayda bilinmeyen bir gezegene örnek almaya gidiyor.

Gezegene indiğimizde ise örnekler toplayıp bunları analiz etmeye başlıyoruz. Ardından burada topladığımız örnekleri ise astronotlara yollamamız lazım. Aslında olay burada dönüyor. Yaptığınız araştırmalar sonucu bir yaşam formu buluyorsunuz. Bu canlı, bedenlerin içine girerek yaşamını sürdürüyor. Aynı zamanda içine girdiği bedenleri de kontrol etmeye başlıyor. Bu canlının (yani imposterın) diğerlerini öldürme sebebi ise kendisinin varlığının bilinmemesini sağlamak. Bunu yapmanın en kolay yolu ise kendisinden haberdar olan diğer insanları öldürmek.


Aslında oyunun hikayesi bu kadar. Ama ben başka olarak gönderme yaptığı bazı oyunlardan bahsetmek istiyorum. Oyunun içinde easter eggler bulunmakta. Öncelikle oyunun yapımcılarının yaptığı bir diğer oyun olan Henry Stickman oyununu çoğumuz biliyordur. Bilmiyorsanız ise kesinlikle bir bakın derim Among Us oyununda Henry Stickman'den görseller bulunmakta. Çıkan sesler, duvarda asılı olan tablolardaki resimler, yanımzda gezen küçük sevimler arkadaşlarımız ve yaptığımız görevlerdeki eşyalara kadar bir sürü easter egg bulunmakta. Henry Stickman dışında Wall-e filmi ve Half-life oyununa da göndermeler mevcut. Bu yazının sonuna bu oyunlar alakalı daha detaylı bir video bırakıyorum, bu konu hakkında daha fazla detaya ulaşabilirsiniz


Yorumlar