2019 YILINDA ÇIKAN 80'LER OYUNU


KATANA ZERO

Piksel veya Retro oyun seviyor iseniz ya da nostaljik bir havaya sahip oyun arıyorsanız, size uygun bir oyun önerim var. KATANA ZERO. Oyunun aksiyonu güzel. Hani güzel dediysem oyun çok gerçekçi bir aksiyonu olduğundan diyorum. Hani o kadar gerçekçi ki siz düşmanları tek hamlede, düşmanlar da sizi tek hamlede öldürüyor. Bu her ne kadar güzel bir sistem olsa da insanı çileden çıkartabiliyor. Yani ben söve söve bölüm geçtiğim oldu, silip tekrar yüklediğim de oldu. Ama oyunun zorluğu bir nebze de sizin reflekslerinize bağlı bir oynanışı var. Oyunun süresi 4-5 saat olmasına rağmen oyundaki aksiyon çeşitliliği bana çok az geldi. Ya da ben hep ölüp durduğum için silah değiştirme isteği de olmuş olabilir :)

 Biraz oyun hakkında bilgi verelim. Oyunda bir samuray karakterine can veriyoruz. Elimizde bir katana üstümüzde samuray kıyafeti ile bize verilen görevler ile oradan oraya koşturuyoruz. Oyunda, savaş sırasında hafızasını kaybetmiş bir askeriz, bunun sonucunda ise bir psikoloğa gidiyoruz. Asıl olay burada başlıyor , oyunda ki psikoloğumuz eski asker olduğumuzu bildiği için bizden faydalanmak ve şehirde ki bazı insanları öldürmek için bizi kullanıyor. Biz ise her gece rahat bir şekilde uyumak için bu görevler karşılığında bir ilaç alıyoruz. Ama bu ilaç her gece kabus gördüğümüz gerçeğini değiştirmiyor. Daha fazla spoiler vermeden buraları geçiyorum, oyunu oynayıp hikayeyi öğrenirseniz sizin için daha güzel olur.

 Oyunda ki özelliklerimiz ve silahımızdan bahsedelim. Oyunda ki silahımız samuray olduğumuz için tabii ki de katana kullanıyoruz. Özelliğimiz ise zamanı yavaşlatma. Bu ise bir oyun mekaniği sandığınız özellik ise aslında bir mekanik değil, hikaye gereği sizin sahip olduğunuz özellik. Biz normal insanlardan ziyade daha gelişmiş bir yapıya ve hislere sahibiz. Gelişmiş reflekslerimiz yanında bir özelliğimiz daha var. Bu ise oyunda geleceği görmemizi sağlıyor. Yani aslında biz hem bugünü hem de gelecek zamanı yaşıyoruz. Yani siz oyunda öldüğünüz zaman, oyun mekaniği gereği başa dönmüyorsunuz. Siz orda eğer öyle yaparsanız öldüğünüzü görüyorsunuz. Bu bakımdan oyundaki her şey hikayeye yedirilmiş olması da güzel bir şey. 

Oyunda bölüm üzerinde tek kullanımlık alabildiğimiz eşyalar olması bir nebze aksiyon çeşitliliğini arttırıyor. Yerde gördüğümüz şişe, satır, bomba gibi şeyleri alıp fırlatabiliyoruz. Oyunun atmosferi dediğim gibi 80'lerden fırlamış gibi ve bu cidden çok eğlenceli bir durum. Bölüm tasarımları yaratıcı ve cidden güzel. Bölüm bölüm ilerlediğinizi hissettiren bir yapım ve önceki bölüm sonraki bölümden tamamen farklı. Oyundaki karakter tasarımları çok yenilikçi olmadığı için üstünde fazla bir yorum yapamam. Oyunda ki düşman çeşitliliği ise cidden iyi derece de ve KANSER seviyesinde.

Gelgelelim bu "SAÇMA OYUN" oynanır mı

HİKAYE : 6/10

OYNANIŞ : 7/10

GRAFİK : 8/10

Bu saçma oyun 10/ 7 ile  boş zamanda oynayacak bir oyununuz olmadığında tavsiye ederim

OYUN : Xbox One, Bilgisayar ve Nintendo Switch için çıkış yapmıştır
(Oyun Game Pass sisteminde mevcut)



Yorumlar